Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεράσι Pie
Υλικά
- 1 κιλό κεράσια ώριμα
- 4 κουταλιές κορν φλαουρ
- 1-2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά κιρς ή μπράντυ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 δόση ζύμη τάρτας (pate brisee)
|
|
Ετοιμασία
- Στρώνουμε την ζύμη της τάρτας σε φόρμα για τάρτες, κατά προτίμηση με σούστα.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια πάνω από μία λεκανίτσα (ώστε να κρατήσουμε το χυμό τους) και στρώνουμε τα κεράσια μέσα στην ζύμη.
- Ανακατεύουμε το κιρς με το χυμό των κερασιών, διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ και περιχύνουμε τα κεράσια με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. (Ισως χρειαστεί να καλύψουμε τα πλαϊνά της τάρτας με αλουμινόχαρτο αν αρχίζουν να αρπάζουν).
- Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά ή ώσπου ν` αρχίσει η γέμιση να βράζει.
- Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν την σερβίρουμε.
Ταιριάζει πολύ με παγωμένο Μοσχάτο Λήμνου.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|