Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μελιτζανάκι γλυκό
Υλικά
- 30-40 μελιτζανάκια
- 1 κιλό και 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 3 ποτήρια νερό
- Μασούρια κανέλλα
- Χυμό λεμονιού
- Αμύγδαλα ασπρισμένα κατά βούληση
|
|
Ετοιμασία
- Διαλέγουμε περίπου ομοιόμορφα μελιτζανάκια, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά (το ειδικό εργαλείο βοηθάει) και τα περνάμε στο λεμόνι.
- Βράζουμε τα μελιτζανάκια (μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι), τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
- Δένουμε τέλος το γλυκό ξαφρίζοντας το σιρόπι.
- Προσθέτεις 1/2 φλιτζανάκι λεμόνι και τελευταία τα αμύγδαλα.
- Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένες γυάλες.
Το γλυκό παίρνει ένα γλυκό μελί χρώμα. Για πράσινο χρώμα, η φίλη της ιστοσελίδας Βαγγελιώ, προτείνει γαλαζόπετρα.
Η συνταγή μου δόθηκε από την κ.Μίνα Μαύρακα από τη Σπάρτη, όταν την συνάντησα σε εκδρομή μου στο Παρόρι/Μυστρά!
Τη συνταγή συνιστά: η Lilly
|
|