Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Fondue μαύρης σοκολάτας
Υλικά
- 300 γρ. μαύρης σοκολάτας κατά προτίμηση με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
- 100 ml κρέμας γάλακτος
- 150 ml γάλα πλήρες
- 50 γρ. βουτυράκι (για γυαλάδα και έξτρα λιπαρά)
- Αρωμα βανίλιας
- 4 - 6 τσουρεκάκια ατομικά
- 1 κουτί ανανά σε φυσικό χυμό (όχι σιρόπι)
- 3 μπανάνες
- Το χυμό μισού λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Τρίβουμε τη σοκολάτα σε πολύ λεπτά τρίμματα (εγώ, την κόβω σε μικρά κομμάτια και την ψιλοκόβω στη moulinette).
- Φέρνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία βρασμού.
- Αδειάζουμε τα τρίμματα της σοκολάτας στο σκεύος της fondue.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα κρέμας-γάλακτος μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με
αναδευτήρι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί στο υγρό.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε και το υπόλοιπο υγρό και ανακατεύουμε καλά ώστε να
γίνει το μίγμα ομοιογενές.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το άρωμα και τοποθετούμε το σκεύος στη συσκευή της fondue σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Σουρώνουμε τις ροδέλες του ανανά και τις κόβουμε σε κύβους.
- Κόβουμε την μπανάνα σε κύβους και τους ραντίζουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Κόβουμε και τα τσουρεκάκια σε κύβους.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|