Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζελέ κανέλας
Υλικά
- 120-140 γρ. ζάχαρη
- 3 ξυλάκια κανέλα
- 75 γρ. σιμιγδάλι
- 4 τετραγωνάκια μπίτερ σοκολάτα
- 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης
- Αμυγδαλέλαιο (λίγο)
- 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά περίπου γύρω στο 1 λίτρο νερό μαζί με την
κανέλα.
- Τα βγάζουμε απ τη φωτιά και τα αφήνουμε για 6-7 ώρες.
- Στη συνέχεια, σουρώνουμε το νερό και σε ένα κατσαρολάκι (καλά, και κατσαρόλα να 'ναι δεν πρόκειται να σας πει κανείς τίποτα) βάζουμε το σιμιγδάλι με λίγο από το υγρό.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό και τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά αλλά επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να σας σβολιάσει το σιμιγδάλι καλό θα ήταν να ανακατεύετε συνεχώς.
- Ηρθε η ώρα να προσθέσουμε το ανθόνερο (μεταξύ μας το μόνο που κερδίζουμε είναι
άρωμα).
- Αλείψτε μια φόρμα με το αμυγδαλέλαιο και προσθέστε το μίγμα.
- Αφήστε το για λίγες ώρες στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Αλλά επειδή η μαστοριά του σεφ φαίνεται στο σερβίρισμα, γαρνίρεται το ζελέ με τα φιστικάκια (αλεσμένα σε χοντρά κομμάτια) και τη σοκολάτα!!!! άμα πάθετε τίποτα μην ανησυχείτε υπάρχει και το κέντρο δηλητηριάσεων...
Τη συνταγή συνιστά: ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης
|
|