Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουραμπιέδες αμυγδάλου
Υλικά
- 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 3/4 του ποτηριού του κρασιού κονιάκ
- 1/4 αμύγδαλα χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα και τριμμένα
- 3 πακέτα ζάχαρη άχνη
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε αλύπητα το βούτυρο με τις 2 κουταλιές άχνη μέχρι να ασπρίσουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού και το κονιάκ και ανακατεύουμε πιο μαλακά.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να γίνει μία αφράτη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
- Πλάθουμε μικρά κουραμπιεδάκια (προσοχή στο μέγεθος γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 c για 15-20 λεπτά στην 2η χαμηλή θέση. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ροδίσουν γιατί τότε τους κάψαμε. Μόνο ο πάτος τους πρέπει να είναι ροδαλός.
- Χωρίζουμε την άχνη σε δύο μπωλ.
- Αφού λοιπόν ψηθούν και όσο είναι ακόμα καυτοί για να ρουφήξουν την ζάχαρη, κατευθείαν από το φούρνο δηλαδή, τους ρίχνουμε άχνη και τους περνάμε στο δεύτερο μπωλ σκεπασμένους με την άχνη να περιμένουν την σειρά τους.
- Σε ένα μεγάλο δίσκο ή σχάρα φούρνου ή ότι άλλο νομίζουμε αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε μονές σειρές ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και περιμένουμε με υπομονή μέχρι να κρυώσουν!!
- Αφού λοιπόν κρυώσουν, τους βάζουμε στην όμορφη μας πιατέλα τον έναν πάνω στον άλλο σαν βουναλάκι και με ένα σουρωτηράκι τους πασπαλίζουμε με την άχνη που περίσσεψε!
Σας παραθέτω αυτούσια την συνταγή της οικογενείας μας!
Καλή επιτυχία και Χρόνια Καλά!!
Τη συνταγή συνιστά: η marymary
|
|