Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βάφλες (10 μεσαίου μεγέθους)
Υλικά
- 175 γρ. βούτυρο ή βιτάμ ή φυτίνη λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 200 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κορν φλέηκς ψιλοτριμμένα
- 1 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Προθερμαίνουμε το ειδικό μηχάνημα για τις βάφλες (έχει στις πλάκες του βαθιά αυλάκια που διασταυρώνονται σε τετράγωνα ή σε καρδούλες).
- Βάζουμε αρκετό από το μίγμα αλλά να μην καλύψει όλη την βάση της βαφλιέρας γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Η συνταγή είναι παραποίηση (έβγαιναν πολύ γλυκές και χωρίς κανένα άρωμα) γνωστής
συνταγής.
Τη συνταγή συνιστά: η Natalia
|
|