Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σοκολατάκια μπανάνας
Υλικά
- Μπανάνες
- Μερέντα
- Αμύγδαλα ή Καρύδια Τριμμένα
- Κουβερτούρα λιωμένη
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια (περίπου πάχος 2-3 εκατοστών) και με ένα ειδικό μηχάνημα (όπως αυτό που αφαιρούμε κουκούτσια από τα κεράσια ή μ'ενα καλαμάκι) αφαιρούμε τη "καρδιά" της μπανάνας.
- Ανακατεύουμε τη μερέντα με τα τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια και γεμίζουμε την καρδιά της μπανάνας.
- Βουτάμε τις γεμιστές μπανάνες μέσα στην λιωμένη χλιαρή κουβερτούρα, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια κυλάμε τη μπανάνα στο τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο και τέλος μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Είναι απίθανα! Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η Αμαλία Νικολοπούλου (δικής της εμπνεύσεως)
|
|