Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πουτίγκα Μακεδονίας
Υλικά
- Υλικά για την καρυδόπιτα:
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 8 αυγά χωρισμένα
- 300 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. καρύδια
- Λίγο κουμ κουάτ ή άλλο λικέρ
- Για το σιρόπι:
- 500 γρ. νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι μαλακό
- 3 αυγά
- Λίγη βανίλια
|
|
Ετοιμασία
- Κέικ: Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα κροκάδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίγμα του βούτυρου.
- Τοποθετούμε το μίγμα σε στρόγγυλη φόρμα Φ 20 εκ. και ψήνουμε στο φούρνο.
- Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα μέχρι πάνω, την αφήνουμε 1 ώρα και την ξαναψήνουμε για 15’, να κρατήσει το σιρόπι, και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Κρέμα: Βάζουμε το γάλα να βράσει.
- Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα χτυπώντας με το σύρμα και μετά ρίχνουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, να πήξει χωρίς να σβολιάσει.
- Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|