Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παξιμαδάκια βανίλιας
Υλικά
- 320 γρ. ζάχαρη
- 192!! γρ. γάλα
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 2 φλυτζανάκια του καφέ
- Βούτυρο λιωμένο
- 4 φλυτζανάκια λάδι εκλεκτό
- 5-6 βανίλιες
- Ξύσμα λεμονιού(προαιρετικά)
- 5 αυγά χωρισμένα
- Οσο αλεύρι σηκώσουν(ζύμη μαλακή)
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
- Πλάθουμε φραντζολάκια μακρόστενα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φετούλες μέχρι κάτω χωρίς όμως να κοπούν, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
- Τοποθετούμε τις φετούλες ξαπλωτές σε ταψί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15
λεπτά και γίνονται παξιμαδάκια.
Η συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και οι ποσότητες που σας γράφω σε γραμμάρια ήταν σε δράμια. Εχω κάνει ακριβή μετατροπή, οπότε μην σταθείτε σ`αυτό το 192!!
Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ
|
|