Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Εύκολη μπουγάτσα
Υλικά
- Μισό κιλό φύλλο κρούστας
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 βιτάμ
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε το βιτάμ.
- Ζαρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα (σαν πιέτες) και τα τοποθετούμε παράλληλα
στο πυρέξ.
- Οταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν τα φύλλα.
- Στο μεταξύ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά, τις 2 βανίλιες, ώσπου να γίνουν ένας χυλός ομοιόμορφος.
- Αφού ψηθούν τα φύλλα, βγάζουμε το πυρέξ και περιχύνουμε τα φύλλα με το χυλό που φτιάξαμε.
- Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να κόβετε σαν γαλατομπούρεκο.
- Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα από πάνω από την ζάχαρη.
Είναι εύκολο, γρήγορο, πολύ νόστιμο και με λίγη δαπάνη.
Τη συνταγή συνιστά: η Νάνσυ από Λιβαδειά.
|
|