Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φανουρόπιτα
Υλικά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα λάδι
- 2 πακέτα φαρίνα κόκκινη
- Χυμό 2 πορτοκαλιών και το ξύσμα τους
- 4 κουταλιές κονιάκ
- Αμυγδαλόψιχα 1 πιάτο βαθύ
- Σταφίδα ξανθιά 1 πιάτο βαθύ
- Κανέλα
|
|
Προετοιμασία
Βάζουμε τη σταφίδα στο νερό από το βράδυ για να φουσκώσει.
|
Ετοιμασία
- Σ` ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζουμε την καρυδόψιχα και τη σταφίδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μίγμα σ` ένα μεγάλο ή 2 μικρότερα βουτυρωμένα ταψιά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 2 ώρες
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η Λένα από Χανιά.
|
|