Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπουγάτσα του Γιάννη
Υλικά
- 4 κούπες γάλα πλήρες
- 2 βανίλιες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκοπανισμένη μαστίχα
- 2/3 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 φύλλο κρούστας
- βούτυρο (περίπου 200 γρ.)
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με μια κουταλιά βούτυρο για λίγα λεπτά (3-4 λεπτά).
- Βράζουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες, τη μαστίχα και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι (λίγο-λίγο, διαφορετικά θα σβολιάσει) μέσα στο γάλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα με γρήγορες κινήσεις.
- Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα
ανακατεύοντας καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο χωριστά.
- Ρίχνουμε την κρέμα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας πολύ καλά και τα τυλίγουμε στις άκρες του ταψιού με τρόπο ώστε να γίνει ένας μεγάλος φάκελος.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον θερμό αέρα, όση ώρα χρειάζεται μέχρι να ροδίσουν
τα φύλλα.
- Κόβουμε την μπουγάτσα σε κομματάκια (Θεσσαλονικιώτικα δηλαδή), τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ. - Yannis (δικής του εμπνεύσεως)
|
|