Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τούρτα με βούτυρο Κερκύρας
Υλικά
- Για το παντεσπάνι:
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 5 αυγά
- 1 κουταλάκι μπαίκιν
- 2 κουταλιές κακάο
- Σιρόπι:
- 1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη και άλλο τόσο νερό.
- Κρέμα:
- 1 διπλό GARNI
- 1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 1/2 βούτυρο Κερκύρας
- 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- Καρύδια και τριμμένη σοκολάτα
|
|
Ετοιμασία
- Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι με την εξής σειρά: Ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα, κρόκους, ζάχαρη, μπαίκιν, αλεύρι και ψήνουμε.
- Κρέμα: Ανακατεύουμε το Garni με την ζάχαρη και το γάλα.
- Χτυπάμε χωριστά το βούτυρο και στο τέλος τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά.
- Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα δύο, σιροπιάζουμε και βάζουμε ανάμεσα την κρέμα.
- Γαρνίρουμε με την σοκολάτα.
Προαιρετικά βάζουμε τριμμένο καρύδι στο παντεσπάνι για πιο πλούσια γεύση.
Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη
|
|