Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μύδια με καυτερή πιπεριά
Υλικά
- 1 σακουλάκι μύδια (καθαρισμένα)
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 2 γεμάτες κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- Μπόλικο μαϊντανό
- Χυμό ενός λεμονιού
- 2 φέτες τυρί (φέτα) κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σουρώνουμε το νερό μέσα στο οποίο είναι τα μύδια (με τουλπάνι) και το βάζουμε στην κατσαρόλα (προσοχή να μην έχει χώμα).
- Πλένουμε καλά τα μύδια (να μην έχουν χώμα), τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν.
- Οταν τα μύδια έχουν βράσει αρκετά προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το πιπέρι, την πιπεριά και το μισό βούτυρο.
- Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα προσθέτουμε το τυρί, τον χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Αφήνουμε να πάρει το φαγητό 2-3 βράσεις και να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά και σερβίρουμε.
|
|