Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρέπες με Amaretto Bitter (πικρή) σοκολάτα
Υλικά
- Υλικά για 10 κρέπες:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 πρέζες αλάτι
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 βανίλια
- Υλικά για την γέμιση:
- 1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκοπανισμένα
- 250 γρ. bitter σοκολάτα
- 2 Μπανάνες
- 1 κούπα Amaretto
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα και προσθέτετουμε το amaretto.
- Διατηρούμε την σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε μακριές λωρίδες και με την χούφτα μας θρυμματίζουμε τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε σε μίξερ τα υλικά για τις κρέπες και μετράμε ένα φλιτζάνι μείγματος για κάθε κρέπα.
- Πριν τηγανίσουμε μια κρέπα, ρίχνουμε ένα κοφτό κουταλάκι βούτυρο και τηγανίζουμε για 3 λεπτά κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε στην μια πλευρά της κρέπας μια στρώση σοκολάτας, μια λωρίδα μπανάνας και λίγα καρύδια.
- Κλείνουμε την κρέπα διπλώνοντας στην μέση και ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα και από τις δυο πλευρές να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.
Tips: H δοσολογία μείγματος και βουτύρου ενδείκνυται για ψήσιμο σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι.
Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)
|
|