Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μουστοκούλουρα
Υλικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 3/4 φλιτζάνι μούστο ή πετιμέζι
- 1 1/2 κουταλάκι αμμωνία
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
|
|
Ετοιμασία
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
- Ζεσταίνουμε το λάδι να μόλις κάψει το ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Μόλις κρυώσει τρίβουμε με τα χέρια για να μην σβολιάσει
- Βάζουμε σε ένα μπωλ το ζεστό νερό, ρίχνουμε το μούστο ή πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύουμε.
- Προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε τα κουλούρια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Τη συνταγή συνιστά: η Ρόζα
|
|