Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μελιτζάνες με καρύδια
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Αλεύρι
- 250 γρ. καρύδια
- 2 κούπες λάδι
- 1/2 φλιτζανάκι ξύδι
- Αλάτι
- 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε στο τρυπητό, τις πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά, τις αλευρώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί έτσι ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν.
- Ψιλοκόβουμε τα μισά καρύδια και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε ώστε να γίνουν πολτός.
- Χτυπάμε σε ένα ξύλινο γουδί, τα σκόρδα με λίγο αλάτι, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα καρύδια, το ξύδι λίγο νερό (ο χυλός να είναι πηχτός) και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε τον χυλό πάνω από τις ξεροψημένες μελιτζάνες και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
|
|