www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελιτζάνες με καρύδια


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλεύρι
  • 250 γρ. καρύδια
  • 2 κούπες λάδι
  • 1/2 φλιτζανάκι ξύδι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε στο τρυπητό, τις πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά, τις αλευρώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί έτσι ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μισά καρύδια και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε ώστε να γίνουν πολτός.
  4. Χτυπάμε σε ένα ξύλινο γουδί, τα σκόρδα με λίγο αλάτι, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα καρύδια, το ξύδι λίγο νερό (ο χυλός να είναι πηχτός) και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Ρίχνουμε τον χυλό πάνω από τις ξεροψημένες μελιτζάνες και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.