Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκά νηστίσιμα πιροσκί
Υλικά
- Για την ζύμη (15 πιτάκια περίπου):
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Νερό όσο πάρει
- 1 φλιτζανάκι περίπου ελαιόλαδο
- Για την γέμιση:
- Σταφίδες
- Kοπανισμένα καρύδια (μην γίνουν σκόνη)
- Ζάχαρη
- Κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για την ζύμη καλά μέχρι να γίνει μαλακή χωρίς να
κολλάει στα χέρια. (Αν χρειάζεται αραιώνουμε με λίγο νερό ή αντιθέτως προσθέτουμε αλεύρι αν η ζύμη γίνεται πολύ μαλακή).
- Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει.
- Οταν είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι(σαν μεγάλο καρύδι) και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού.
- Βάζουμε μια κουταλίτσα γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
- Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (να μην κολυμπούν)σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.
Είναι μια γλυκιά πρόταση για την περίοδο της νηστείας όπου έχει αφαιρεθεί το αυγό από την ζύμη.
Βέβαια και στην αλμυρή τους εκδοχή είναι νηστίσιμα αν τα φτιάξουμε με την γέμιση της πατάτας.
Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε το ζυμάρι σε πισία, να τα τηγανίσετε, να τα πασπαλίσετε με την γέμιση και να τα ρολάρετε.
Καλή επιτυχία!!
Τη συνταγή συνιστά: η marymary
|
|