Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζύμη για καλτσόνε
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. μαγιά
- Νερό
|
|
Ετοιμασία
- Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
- Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι, κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία (προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται).
- Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα περίπου.
- Ετοιμάζουμε μια γέμιση της αρεσκείας μας φροντίζοντας μόνο να είναι απαλή αλλά σφικτή.
- Χωρίζουμε την ζύμη μας σε έξι κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε έναν στρογγυλό δίσκο πάχους 3-4 χιλιοστών.
- Βάζουμε γέμιση από την μία πλευρά, διπλώνουμε την ζύμη και κλείνουμε πιέζοντας καλά τις άκρες για να κλείσουν τα καλτσόνε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αλείφουμε τα καλτσόνε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα.
|
|