Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ σοκολάτα με αχλάδι
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. αλεύρι (απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 αχλάδι σε κομπόστα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε σε ψιλοκομμένα κομματάκια την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή το με το χέρι μας με την αχνή (είναι πολύ απλό δεν θέλει μίξερ) και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το αχλάδι κομμένο σε κομματάκια στο μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι, τα κομμάτια σοκολάτας, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μικρή φόρμα μακρόστενη, βάζουμε μέσα το μίγμα μας και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 C και άλλα 10 λεπτά στους 160 C.
Τρώγεται ζεστό!!!!
Τη συνταγή συνιστά: η Ρόζα Χ
|
|