Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνίσιο μπούτι στο φούρνο
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, το χαράζουμε σε πολλά σημεία, το καλύπτουμε ολόκληρο με το βούτυρο και το αφήνουμε στο ψυγείο μιάμιση ώρα περίπου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε το κρέας για 25 λεπτά περίπου. Μετά σκεπάζουμε το μπούτι με αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά περίπου.
- Χαράζουμε το κρέας, βάζουμε δενδρολίβανο στις χαρακιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μία ώρα περίπου.
|
|