Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παρφέ με ροδάκινο
Υλικά
- 1 κονσέρβα ροδάκινα
- 200 γρ. σαβουαγιάρ
- 5 φύλλα ζελατίνα
- 1 βανίλια
- 200 γρ. φιλαδέλφεια
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 200 γρ. χτυπημένη σαντιγί
- 8 με 10 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
|
|
Ετοιμασία
- Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
- Ανακατεύουμε το λικέρ με μισό φλιτζάνι σιρόπι από τα ροδάκινα.
- Στρώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ στην φόρμα και τα βρέχουμε με το μισό μίγμα λικέρ-σιρόπι.
- Χτυπάμε στο μίξερ την φιλαδελφεια με την ζάχαρη την βανίλια και έξι κουταλιές σκέτο σιρόπι.
- Προσθέτουμε την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
- Μουσκεύουμε για πέντε λεπτά τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό, τις στρίβουμε, τις λιώνουμε σε 12 κουταλιές σιρόπι χλιαρό, τις προσθέτουμε στην κρέμα και
ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε και αυτά στην κρέμα. κρατάμε 3 μισά για διακόσμηση.)
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα στρωμένα σαβουαγιάρ προσεκτικά, την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα, τα βρέχουμε με το λικέρ-σιρόπι και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 5 /6 να παγώσει.
- Οταν παγώσει γυρνάμε την φόρμα ανάποδα τραβάμε το αλουμινόχαρτο και στολίζουμε
με σαντιγί και φετούλες ροδάκινα.
Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγή συνιστά: η Καίτη
|
|