Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με σοκολάτα και αμύγδαλα
Υλικά
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
- 2 κουταλιές φυτικό λάδι
- 1 φλιτζάνι ψίχα αμυγδάλου καβουρντισμένη
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
- 30 γρ. βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού
|
|
Ετοιμασία
- Αναμειγνύουμε τη λευκή σοκολάτα με το λάδι, αλείφουμε το μείγμα στη λαδωμένη βάση ορθογωνίου ταψιού 19x29 εκ., πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Ανακατώνουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε την εσάνς πορτοκαλιού.
- Αλείφουμε γρήγορα το μείγμα επάνω στη βάση που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Οταν είναι έτοιμο το κόβουμε πρώτα σε τετράγωνα και στη συνέχεια σε τρίγωνα κομμάτια.
Τη συνταγή συνιστά: η Χριστίνα Τζουβάλη (δικής της εμπνεύσεως)EMAI
|
|