Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μανιταρόπιτα
Υλικά
- 300 γρ. σφολιάτα
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λουρίδες
- Λίγο γάλα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε πέντε φύλλα σφολιάτας.
- Ξεπλένουμε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκ. με κρύο νερό, στρώνουμε τα τρία φύλλα (καλύπτουμε και τα τοιχώματα του ταψιού) και μετά από 15 λεπτά ψήνουμε την σφολιάτα για 10 λεπτά στους 220°C (στο μέσον του φούρνου).
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια, τα σοτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάμε τα 2 αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια και το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε τα υλικά μας στην σφολιάτα.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, χτυπάμε το τρίτο αυγό με λίγο γάλα, αλείφουμε την πίτα μας, κάνουμε μία τρύπα στην μέση του ταψιού και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 220°C (στο μέσον του φούρνου).
|
|