Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χαλβάς με αλεύρι και πετιμέζι
Υλικά
- 3,5 φλιτζάνια. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι. ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια. ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι. πετιμέζι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
- Φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε γρήγορα ώσπου να απορροφηθεί.
- Βάζουμε σε φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
Σημείωση: είναι μια συνταγή που είδα να την κάνει η πεθερά μου. Δεν την έχω δοκιμάσει πουθενά αλλού, όμως είναι πολύ γευστική εκδοχή του χαλβά.
Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά
|
|