Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες ψητές με τυριά
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 60 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαιντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 χιλστ. περίπου και τις αφήνουμε σε πετσέτα να στραγγίξουν.
- Σε δύο τηγάνια βάζουμε από 25 γρ. βούτυρο, σοτάρουμε τις πατάτες και από τις δύο πλευρές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα με το υπόλοιπο βούτυρο, βάζουμε στον πάτο μια στρώση πατάτες, πασπαλίζουμε με λίγο σκόρδο και τα τυριά, βάζουμε μια στρώση πατάτες και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι τυριά.
- Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, ψήνουμε το φαγητό μας για μισή ώρα περίπου (να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες), τις βάζουμε με προσοχή σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
|
|