www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πατάτες ψητές με τυριά


Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 χιλστ. περίπου και τις αφήνουμε σε πετσέτα να στραγγίξουν.
  2. Σε δύο τηγάνια βάζουμε από 25 γρ. βούτυρο, σοτάρουμε τις πατάτες και από τις δύο πλευρές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  3. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα με το υπόλοιπο βούτυρο, βάζουμε στον πάτο μια στρώση πατάτες, πασπαλίζουμε με λίγο σκόρδο και τα τυριά, βάζουμε μια στρώση πατάτες και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι τυριά.
  4. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, ψήνουμε το φαγητό μας για μισή ώρα περίπου (να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες), τις βάζουμε με προσοχή σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.