Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ με επικάλυψη τρούφας
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κούπα ελαφρύ λάδι
- 1 1/2 κούπα γάλα
- 2 βανίλιες
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 πακέτο φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- Κακάο σκόνη
- Μαρμελάδα
- Τρούφα σοκολατένια ή χρωματιστή.
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά στο μίξερ.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και το λάδι και χτυπάμε καλά.
- Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και σε αυτό προσθέτουμε το κακάο σκόνη (όπως το κλασικό κέικ)
- Βάζουμε σε φόρμα μισό από το μίγμα και μετά το μίγμα του κακάο στη μέση και από πάνω πάλι το μίγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 3 κουταλιές μαρμελάδα με 6 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά να αναμιχθεί το νερό με τη μαρμελάδα (να αραιώσει η μαρμελάδα).
- Μετά το απλώνουμε επάνω στο κέικ ζεστό όπως είναι και αλείφουμε με πινελάκι τη τρούφα από πάνω.
- Αν θέλουμε βάζουμε χρωματιστή τρούφα και φτιάχνουμε το κέικ σε ατομικές φόρμες αρέσει πολύ στα παιδιά και η μαρμελάδα το δίνει ωραία γεύση.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Eurudiki (δικής της εμπνεύσεως)
|
|