Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σκαλτσούνια Ανδρου
Υλικά
- Για την ζύμη:
- 1 κουταλιά κανέλα
- 2 1/2 ποτήρια ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (τριμμένο)
- 5 ποτήρια καρύδια χοντροκομμένα
- Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι νερό
- 1/3 του ποτηριού μέλι
- 1 και 1/4 του ποτηριού ζάχαρη
- Για επικάλυψη:
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και όταν δέσει ρίχνουμε σιγά-σιγά τα καρύδια, την ψίχα του ψωμιού, την κανέλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε τα μίγμα μας να πάρει δυο-τρεις βράσεις, το κατεβάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στην άχνη.
|
|