Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Εξωτική σαλάτα κοτόπουλο
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, (χωρίς κόκαλο)κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 γρ. σογιέλαιο ή ηλιέλαιο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- 1 κούπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και βρασμένα
- 3-4 κάστανα βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια
- 2 κουταλιές σουσάμι τηγανισμένο
- 2 κουταλιές σόγια σως
- 1 κουταλιά ξερό, άσπρο κρασί
- 1/2 κουταλάκι πετιμέζι ή ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για την γαρνιτούρα:
- 1 σαλάτα (ολόκληρα φύλλα)
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε τη σόγια σως, τη ζάχαρη και το κρασί.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο και κοκκινίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, το σουσάμι, το μίγμα με τη σόγια σος και το πιπέρι (το αλάτι με μέτρο γιατί η σόγια σως είναι αρμυρή).
- Σερβίρουμε πάνω στα φύλλα της σαλάτας και γαρνίρουμε με τις λωρίδες της πιπεριάς.
Αντί για ξηρό άσπρο κρασί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σέρι που μοιάζει γευστικά στα κινέζικα κρασιά.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|