Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γιαουρτόπιτα
Υλικά
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι (αφήνουμε 2 κουταλιές)
- 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 βανίλια άρωμα
- Ξύσμα λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ ή ρακί
- 3 κουταλιές βούτυρο
- Λίγο άρωμα περγαμόντου(από γλυκό του κουταλιού)
- Σιρόπι:
- 1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
- 2 νεροπότηρα νερό
- Λίγη φλούδα λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ ή ρακί.
- Λιώνουμε το βούτυρο, διαλύουμε τη ζάχαρη σ' αυτό, προσθέτουμε το γιαούρτι, το
σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε το μείγμα σ' ένα ταψί Νο. 30 και ψήνουμε στους 200 C για 1/2 ώρα.
- Οταν ψηθεί περιχύνουμε με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρίνα
|
|