Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αμυγδαλωτά της θείας
Υλικά
- 640 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
- 5 ασπράδια
- 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- Ξύσμα από 1/2 μεγάλο λεμόνι
- Βανίλια άρωμα
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- Λίγα ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα για διακόσμηση
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (καλύτερα να τα χτυπήσετε στο χέρι για 10 λεπτά περίπου. Κουραστικό, αλλά γίνονται πιο αφράτα τα γλυκάκια) και προσθέτουμε την μισή άχνη.
- Βάζουμε την άλλη μισή άχνη στην αμυγδαλόψυχα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος, αναμειγνύουμε προσεκτικά τη μαρέγκα.
- Με το μείγμα φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια, βάζουμε από πάνω (στο κέντρο) από 1 ολόκληρο αμύγδαλο, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 120 C για 30' περίπου (μέχρι να ροδίσουν ελαφρά).
Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΝΑ
|
|