Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβανί
Υλικά
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο χοντρό σιμιγδάλι
- 1 νεροπότηρο αλεύρι
- 3/4 του νεροπότηρου χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 νεροπότηρο γάλα
- 4 αυγά
- Σιρόπι:
- 3 νεροπότηρα νερό
- 2 νεροπότηρα(όχι γεμάτα) ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- Διακόσμηση (προαιρετικά):
- Τρούφα
- Αμύγδαλα φιλέ (φλούδες)
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το γάλα.
- Σιρόπι: Βράζουμε για 5' το νερό και τη ζάχαρη μαζί με τη φλούδα λεμονιού και όταν βράσει λίγο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
- Ψήνουμε το γλυκό στους 200 °C για 1/2 ώρα.
- Οταν ψηθεί, όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το γάλα.
- Μόλις το απορροφήσει, ρίχνουμε μ' ένα κουτάλι το σιρόπι και το αφήνουμε να το "πιεί".
Αν θέλουμε, μόλις κρυώσει κάπως, το διακοσμούμε με τρούφα και φλούδες αμυγδάλου.
Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΝΑ
|
|