Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με σοκολάτα και μπανάνες
Υλικά
- Παντεσπάνι:
- 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 φλιτζανάκι κονιάκ
- 1 μπεικιν πάουντερ
- Γέμιση και επικάλυψη:
- 1 κρέμα γάλακτος
- Κακάο
- Μπανάνες
- 1 κουβερτούρα
- Γάλα
- Λίγο ποτό της αρεσκείας μας
|
|
Ετοιμασία
- Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και στη συνέχεια όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ταψί Νο. 30 και ψήνουμε στους 180 C για 30'-45΄.
- <>Κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και προσθέτουμε όσο κακάο θέλουμε.
- Κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση και βρέχουμε και τα δυο κομμάτια με γάλα αρωματισμένο με ποτό της αρεσκείας μας. (Συνήθως χρειάζεται 250 γρ. γάλα.)
- Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα, βάζουμε από πάνω την μισή σαντιγί, τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Είναι μια εύκολη και γρήγορη τούρτα.
Τη συνταγή συνιστά: η Φωτεινή
|
|