Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μους σοκολάτας
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 6 ασπράδια αυγών
- 4 κρόκους
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Διακόσμηση:
- Ψιλοκομμένα καρύδια
- Τρίμμα σοκολάτας
- Σαντιγί
- Κερασάκια γλασέ (όλα αυτά ή κατ` επιλογή)
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια σε μπεν μαρί.
- Σε άλλο μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας προσεκτικά και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους χτυπώντας με σύρμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα.
- Μοιράζουμε τη μους σε 6 μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
- Οταν είναι να τα σερβίρουμε, τα γαρνίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΝΑ
|
|