Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουλουράκια με μήλο και καρύδι
Υλικά
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού φυτική μαργαρίνη ή βιτάμ
- 1 ποτήρι νερού μήλα (πολτός)
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα μέτρια προς πολύ
- 4 κουταλάκια κανέλα
- Λίγο αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι (ή περισσότερο) που φουσκώνει μόνο του
- Μαρμελάδα
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βιτάμ λιωμένο μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου και τα καρύδια με την κανέλα και μετά το αλεύρι.
- Aνοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλο και το κόβουμε με ένα μικρό στρογγυλό ποτηράκι
του κρασιού σε καπάκια.
- Στα μισά καπάκια βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα μήλο και λίγο
καρύδι με κανέλα και σκεπάζουμε με το άλλο καπάκι, το πατάμε γύρω-γύρω να κολλήσει και το περίσσευμα το κόβουμε με το ποτηράκι.
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε στους 180° C για 30'.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε μισή δόση μαρμελάδα μήλο.
Μπορούμε να βάλουμε 1/2 ποτήρι μήλο και 1/2 ποτήρι μπανάνα ή 1/2 ποτήρι μήλο και
1/2 ποτήρι αχλάδι.
Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά κουλουράκια μπορείτε να αφαιρέσετε λίγη από τη
ζάχαρη.
Τη συνταγή συνιστά: η Νότα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|