Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γευστική μηλόπιτα της Νότας
Υλικά
- Ζύμη:
- 1 αυγό
- 1 βιτάμ
- 2 κουταλιά ζάχαρη
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 500 γρ. αλεύρι
- Γέμιση:
- 5-6 μήλα
- Κανέλα
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Καρύδια (προαιρετικά)
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες, τους ρίχνουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε με το χέρι μας το βιτάμ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ούτε πολύ σκληρή. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια, 1/3 της ζύμης το ένα και το άλλο τα 2/3 της ζύμης.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι απλώνετε τα 2/3 της ζύμης στον πυθμένα και στα τοιχώματα.
- Επειτα ρίχνουμε τα μήλα και σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο απλώνουμε το 1/3 της ζύμης με τα χέρια και το βάζουμε σαν καπάκι πάνω από τα μήλα.
- Ψήνουμε τη μηλόπιτα για περίπου 60 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° C.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν την βγάλουμε από το φούρνο.
Αν σας αρέσουν πολύ τα καρύδια μπορείτε να προσθέσετε λίγα στη γέμιση.
Τη συνταγή συνιστά: η Νότα
|
|