Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μους με Πορτοκάλι και Σοκολάτα
Υλικά
- 175 γρ. κουβερτούρα
- Ξύσμα και χυμός από 1 1/2 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι ζελατίνα σε σκόνη
- 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
- 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές κονιάκ
- Φλούδα πορτοκαλιού καραμελωμένη για την γαρνιτούρα
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Σε μικρό μπρίκι βάζουμε 2 κουταλιές από το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζελατίνα σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζελατίνα να λιώσει καλά.
- Οταν η σοκολάτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά.
(Τώρα στο σημείο αυτό, προσωπικά είχα πάθει έναν ψιλοπανικό επειδή η σοκολάτα "έσφιξε" υπερβολικά αφού προσέθεσα το ξύσμα. Το όλο πρόβλημα λύθηκε όταν έβαλα ξανά το κατσαρολάκι στο ζεστό νερό και το μείγμα της σοκολάτας ζεστάθηκε.)
- Για να επιστρέψουμε στη συνταγή: Μετά το ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη ζελατίνα που είχαμε διαλύσει στο χυμό καθώς και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας κατά μέρος.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε προσεχτικά στο μείγμα της σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε τη μους σε 1 μεγάλο μπολ ή 6 ατομικά μπολάκια, τα σκεπάζουμε και τα
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η μους.
- Διακοσμούμε με τις καραμελωμένες φλουδίτσες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: η Βασιλική
|
|