Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ με καρότα και καρύδια
Υλικά
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες
- 2 μήλα χοντοκομένα
- 100 γρ. καρύδια μέτρια αλεσμένα
- 300 γρ. καρότα χοντροκομμένα
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι μπαχάρι
- Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
- Κουβερτούρα σταγόνες
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά χωρίς το αλεύρι και μετά το προσθέτουμε σιγά-
σιγά.
- Ψήνουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και με λαδόκολλα καλυμμένη στους 180 C για 1 ώρα.
Μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κομματάκια και να το ξεράνετε στο φούρνο ώστε να
γίνει σαν παξιμαδάκια.
Τη συνταγή συνιστά: η Νότα
|
|