Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρόνια με σκόρδο και βασιλικό
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι ή πένες
- 4 ώριμες ντομάτες
- 100 γρ. τυρί ρικότα
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
- Βασιλικό
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Σοτάρουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες για 8 λεπτά περίπου σε ένα τηγάνι με 6 κουταλιές λάδι.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει για 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε πάλι τις μελιτζάνες.
- Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, προσθέτουμε τα μακαρόνια (αφού πρώτα τα έχουμε βράσει), το τυρί και τα φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Παραλείποντας το τυρί έχουμε μια υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα, κατάλληλη και για τους αυστηρά χορτοφάγους.
|
|