Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπισκότα με τζίντζερ
Υλικά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι βανίλια
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ αλεσμένα φουντούκια
- 3 κουταλιές κακάο
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1/2 κουταλάκι λουλούδι μοσχοκάρυδου
- 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
- 1 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 250 ml. γάλα
- 150 γρ. βούτυρο
- 3 κουταλιές μέλι
- 4 αυγά
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα φουντούκια και το κακάο.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και λειώνουμε μέσα το βούτυρο.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μέλι, ελαφρά ζεστό για να ρέει.
- Ζυμώνουμε να γίνει μια ομογενής ζύμη, απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και
ψήνουμε 15 λεπτά στους 200° C.
- Οταν κρυώσει το κόβουμε σε τρίγωνα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια.
Τη συνταγή συνιστά: η Αννα
|
|