Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Το Απόλυτο Σοκολατένιο Cake
Υλικά
- 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια (ή μισή κουβερτούρα και μισή καλή σοκολάτα γάλακτος)
- 2/3 του φλιτζανιού γάλα
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο μαλακό και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των ταψιών
- 1 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη ξανθή
- 3 αυγά
- 2 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια baking powder
- Βανίλια
- Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού)
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- Για τη γέμιση:
- 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή μισή κουβερτούρα και μισή καλή σοκολάτα γάλακτος) 250 ml κρέμα γάλακτος
- Για το γαρνίρισμα:
- Φύλλα ή ξύσμα σοκολάτας, ή smarties
|
|
Ετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο φόρμες διαμέτρου 20 εκ.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπαιν-μαρι (σε σιγανή φωτιά) και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε κατόπιν το μείγμα της σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πάντα, μέχρις ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το μοιράζουμε στα ταψάκια, το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε τα cakes 30-35 λεπτά ή μέχρι να παραμένουν σταθερά όταν τα πιέζουμε με το δάχτυλο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
- Γέμιση: Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος (σε μπαιν-μαρί), την μεταφέρουμε σε μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν τη χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα 6-7 λεπτά.
- Ενώνουμε τα δύο cake με λίγη σοκολατένια κρέμα ανάμεσα, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στα πλάγια και τη στρώνουμε με ένα μαχαίρι.
- Τοποθετούμε το cake σε πιατέλα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας,
ή ξύσμα σοκολάτας, ή smarties (αν είναι για παιδικό πάρτυ)
Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα Κ.
|
|