Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μηλόπιτα Βρετάνης (Far aux pommes)
Υλικά
- 1 κιλό μήλα
- 70 γρ. βούτυρο με αλάτι(demi-sel) κατά προτίμηση
- 250 γρ. αλεύρι
- 220 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 750 ml. γάλα
- Aλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα μήλα σε μισοφέγγαρα και τα ψήνουμε με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά περίπου.
- Προς το τέλος τα πασπαλίζουμε με 70 γρ. από την ζάχαρη.
- Μέσα σε αυτό το τεταρτάκι καλό είναι να ανακατευτούν όλα τα άλλα υλικά μαζί και έτσι ξεμπλέκουμε με την ζύμη.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τα μήλα και από πάνω την ζύμη και ψήνουμε στους 180° C για μια ώρα.
Αφού κρυώσει λίγο είναι όλο δικό μας.
Η παρασκευή είναι απλούστατη και πολύ γρήγορη.
Μην περιμένετε να φουσκώσει ιδιαίτερα (έως καθόλου) λόγω έλλειψης μαγιάς.
Τη συνταγή συνιστά: η nvog
|
|