Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χαλβάς με τυρί (Eynir Halvasi)
Υλικά
- 1/2 κιλό beyaz peynir (δηλαδή λευκό τυρί) αλλά όχι αλατισμένο. Νομίζω ότι καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο ή ακόμα και ρικότα.
- 4 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα φρέσκο
- Βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Αναμειγνύουμε το τυρί και τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο-λίγο, ανακατεύοντας χωρίς διακοπή για 30-40 λεπτά περίπου.
Κατόπιν ρίχνουμε και το αλεύρι, εφόσον το μείγμα στην κατσαρόλα έχει αρχίσει
να ροδίζει.
- Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, όπως άλλωστε κάνουμε και στον συνηθισμένο χαλβά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για λίγο και κατόπιν αφήνουμε
τον τυρένιο χαλβά να κρυώσει.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ. - Yannis
|
|