www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χαλβάς με τυρί (Eynir Halvasi)


Υλικά

  • 1/2 κιλό beyaz peynir (δηλαδή λευκό τυρί) αλλά όχι αλατισμένο. Νομίζω ότι καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο ή ακόμα και ρικότα.
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα φρέσκο
  • Βούτυρο



Ετοιμασία

  1. Αναμειγνύουμε το τυρί και τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πολύ καλά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο-λίγο, ανακατεύοντας χωρίς διακοπή για 30-40 λεπτά περίπου. Κατόπιν ρίχνουμε και το αλεύρι, εφόσον το μείγμα στην κατσαρόλα έχει αρχίσει να ροδίζει.
  3. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, όπως άλλωστε κάνουμε και στον συνηθισμένο χαλβά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για λίγο και κατόπιν αφήνουμε τον τυρένιο χαλβά να κρυώσει.

Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.