Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ραβανί με κρέμα πορτοκάλι
Υλικά
- Για το ραβανί:
- 8 αυγά
- 8 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 1 βανίλια
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- Για το σιρόπι:
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- Για την κρέμα:
li>1 1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 4 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
- Για γαρνίρισμα: Σαντιγί
|
|
Ετοιμασία
- Ραβανί: Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγες σταγόνες νερό.
- Χτυπάμε τα άλλα υλικά μαζί και προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά).
- Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά.
- Οταν βγάλουμε το ραβανί και κρυώσει λίγο, το κόβουμε στη μέση, ρίχνουμε το μισό
σιρόπι στο ένα κομμάτι και προσθέτουμε την κρέμα και μετά βάζουμε το άλλο κομμάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.
- Κρέμα: Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί.
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Κ.
|
|