Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ροξάκια της Γιάννας
Υλικά
- 50 γρ. μαγιά (μπύρας}
- 3 αυγά
- Μισό φακελάκι μπέκιν
- 1 βανίλια
- 1 ποτήρι(νερού) γάλα εβαπορέ
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- Αλεύρι όσο πάρει (μαλακό
- κατά προτίμηση)
- Σιρόπι:
- 1 κιλό περίπου ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 10 λεπτά βράσιμο
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά
- Στο μείγμα με την μαγιά ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα και στη συνέχεια το
μπέκιν, την βανίλια και το αλεύρι.
- Το 1/3 της ζύμης το χωρίζουμε και βάζουμε κανέλα, λίγη ζάχαρη και κακάο. Χωρίζουμε την λευκή ζύμη σε 3 κομμάτια και την σοκολατένια επίσης.
- Απλώνουμε το άσπρο φύλλο (σε σχήμα ορθογωνίου) και τυλίγουμε το καφέ μπαστουνάκι που έχουμε φτιάξει από την σοκολατένια ζύμη.
- Κόβουμε με το μαχαίρι μετά σε κομμάτια.
- Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. (Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το ταψί.)
- Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά μας για 10 λεπτά.
- Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι τα κρύα ροξάκια.
Δοκιμάστε την και πιστέψτε με δεν θα χάσετε!
Καλό θα ήταν να τα βάλετε στο ψυγείο.
Τη συνταγή συνιστά: η GIANNA
|
|