Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρωματική τάρτα ρυζιού
Υλικά
- 250 γρ. ρύζι καρολίνα
- 350 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 3 αυγά χτυπημένα
- 8 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 4 μικρές ώριμες ντομάτες
- 3 φέτες ψωμί για τοστ
- Δυόσμο ψιλοκομμένο
- Ρίγανη
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και 5 λεπτά πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
- Σουρώνουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με ένα ποτήρι κρύο νερό.
- Προσθέτουμε στο ρύζι την κεφαλογραβιέρα και τα αυγά.
- Κόβουμε τις ντομάτες στην μέση, τις πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τους.
- Τρίβουμε το ψωμί και το ανακατεύουμε με τον δυόσμο και την ρίγανη.
- Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.
- Στρώνουμε στην φόρμα το ρύζι, τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα του ψωμιού.
- Περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε.
|
|