Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκό γιαουρτιού
Υλικά
- Παντεσπάνι:
- 6 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
- 4 κουταλιές νερό
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 φακελάκια άρωμα βανίλιας
- Κρέμα:
- 4 φακελάκια ζελέ ανανά ή μπανάνα
- 2 κιλά γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά)
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, νερό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
- Σε άλλη λεκάνη διαλύουμε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ή και λιγότερη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη όμως είναι κανονικό) και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνουμε την κρέμα πάνω με μια βαθιά κουτάλα και το βάζουμε στο ψυγείο
Τη συνταγή συνιστά: η ΝΕΝΑ
|
|