www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα


Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 100 ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη.καφέ, μην είστε ρατσισταί)
  • 15 γρ. Μπαχαρόμειγμα (ας πούμε 2 κουταλιές)
  • 2 κουταλιές νερό
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο ασπρισμένο αμύγδαλο (φιλαμάν)
  • Μπαχαρόμειγμα: Ισόποσα: κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κάρδαμο, λευκό πιπέρι όλα σε σκόνη



Ετοιμασία

Θα αρχίσουν τα flames πάλι. Θα πεταχτει η Αννα, η Βασιλική, ο Ziggy ίσως, και ποιος ξέρει ποιός άλλος. Εγώ θα σας τα γράψω όπως τα κάνουμεΕ (και καλά, εμείς οι ιθαγενείς) εδώ στας κάτω χώρας. Ναι, μιλάω για αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, και φτιάχνουμε μπισκοτάκια, είτε ανοίγοντας τη ζύμη και κόβοντας με φόρμες, είτε φτιάχνοντας με τα χέρια (εν είδη σμυρναίικων). Αν τα φτιάξετε με το χέρι, προτείνω να μην φτιάξετε σαλιγκαράκια, γιατί στο ψήσιμο ανοίγουν και καφετίζουν, και καταλαβαίνεται με τι θα μοιάζει. Αποφύγετε λοιπόν κάθε σχήμα που μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένο συνειρμό...
Παρεμπιπτόντως, πολλοί δεν βάζουν στη ζύμη τα αμύγδαλα, αλλά τα στρώνουν σε λαδόκολλα, και πάνω τους ανοίγουν τη ζύμη, και κόβουν με φόρμες.
Από την άλλη εδώ έχουμε αυτές τις φόρμες που βάζεις τη ζύμη μέσα και μετά αναποδογυρίζεις και έχεις μύλους, κοριτσάκια, αγοράκια, Sinterklaasακια κοκ κοκ. Αν έχετε κάτι τέτοιο θυμηθείτε να βάλετε λίγο αλευράκι στη φόρμα (στη χώρα των πατατοφάγων βάζουν πατατάλευρο), αλλιώς θα κολλήσει η ζύμη, και σπάει εύκολα.
Θυμηθείτε ακόμα ότι λόγω της υψηλής αναλογίας βούτυρο-αλεύρι, στο ψήσιμο απλώνουν πολύ. Καλά όχι πολύ, πάντως αρκετά.

Για όσους έχουν κέφια, φτιάξτε πολλά τέτοια μπισκοτάκια, βάλτε γλάσσο χρωματιστό, φτιάξτε και ένα σπιτάκι με χαρτόνι, και κολλήστε τα πάνω με μείγμα ασπράδι αυγού+ζάχαρη άχνη+λεμόνι (βλ. σχετικό άρθρο πριν 2-3 βδομάδες) και φτιάχνετε ένα από αυτα τα "μπισκοτόσπιτα". Βάζετε και κανένα smarties και ζελεδάκια, και έχετε κάτι να απασχολήσετε τα παιδιά σας και αυτά του γείτονα, και να τα κακομάθετε με γλυκά, να γίνουν χοντρούλια και με χαλασμένα δοντάκια (κάπου εδώ θα αντιδράσει η Κάλλη, το κόβω...)
Τη συνταγή συνιστά: η Δρ. Κοτσανολόγος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (10)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.