Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κινέζικο κοτόπουλο
Υλικά
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια στο μέγεθος σπιρτόκουτου
- 1 μπουκάλι σόγια σος
- 1/2 ποτήρι μέλι
- 1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
- 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- Αρκετό σουσάμι
|
|
Προετοιμασία
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε καλά το μέλι με το λεμόνι (να είναι ακριβώς σε ίσες ποσότητες).
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια λεκανίτσα μαζί με το μίγμα λεμονιού και την σόγια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο όλη νύχτα (το κοτόπουλο να είναι σκεπασμένο).
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε για 3 λεπτά στην λεκάνη που είχαμε το κοτόπουλο και τις ρίχνουμε στο ταψί μαζί με το μίγμα λεμονιού-μελιού και την σόγια σος.
- Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε το φαγητό μας σε δυνατό φούρνο για μία ώρα περίπου.
Σε καμιά περίπτωση δεν προσθέτουμε στο φαγητό αλάτι, ή πιπέρι ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό.
Τη συνταγή συνιστά: η Χρυσαυγή
|
|