Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Εύκολη μηλόπιτα
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 1ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 μήλα
- 3 αυγά
- Κανέλλα
|
|
Ετοιμασία
- Σ' ένα στρογγυλό ταψί περίπου 30 cm βάζουμε το βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλλα και το βάζουμε σε ζεστό φούρνο να λιώσει (όχι να κάψει).
- Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε κυκλικά στο ταψί πάνω στο λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι (όχι πολύ χτύπημα ώστε να
είναι ρευστή η ζύμη) και ανακατεύουμε και το κονιάκ.
- Περιχύνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα έτσι ώστε να τα σκεπάσει και ψήνουμε στους 190-200° C.
- Μόλις γίνει η μηλόπιτά μας την βγάζουμε από τον φούρνο και σε 5 λεπτά την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος κτυπημένη με ελάχιστη άχνη. Αλλά και σκέτη είναι πολύ εμφανίσιμη και γευστική.
Τη συνταγή συνιστά: η Λιλλυ Τσαλδάρη
|
|